veranda bouw

Nick Hendriks “Jouw Tuin Specialist”, heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het bouwen van Douglas houten veranda’s. Doordat wij uitsluitend maatwerk leveren, kunnen wij de veranda’s in alle maten leveren. U bent van harte welkom in onze showroom voor vrijblijvend advies, neem gerust contact op voor een afspraak!

Pseudotsuga mensiezii (douglasspar)

Veranda’s en overkappingen van Douglashout

 

Douglas hout is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noord-west Europa die van nature een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Door deze gunstige eigenschappen is het zeer breed toepasbaar.

Het is een houtsoort die nog niet de bekendheid heeft van Eiken, Beuken of Vuren. Toch zullen een hoop mensen, ook in Nederland, al vaak langs een Douglasspar zijn gelopen. Als je eenmaal de boom herkent is deze op een groot aantal plekken te spotten. De afgelopen jaren is  de bekendheid van Douglas hout en daarmee het gebruik van deze houtsoort flink toegenomen.

 

Natuurlijk hoge duurzaamheid.
Douglas heeft onbehandeld van nature een hoge duurzaamheid.
Door de van nature hoge duurzaamheid is Douglas een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd Vuren wat veelal schadelijke stoffen bevat om een verhoogde duurzaamheid te bereiken. Daarbij is het esthetisch gezien gewoon mooier dan geïmpregneerd hout.

 

Toenemende beschikbaarheid.
In grote bosgebieden van West Europa(in het bijzonder Frankrijk en Duitsland) is de Douglasspar de afgelopen decennia in grote hoeveelheden aangeplant. Dit heeft tot gevolg gehad dat alleen al in Frankrijk er jaarlijks 1 miljoen kuub Douglas aangroeit. Binnen 10 jaar zal er jaarlijks 2 miljoen kuub aangroeien.

In Nederland heeft Staatsbosbeheer al jaren als doel om het gebruik van inlands hout te doen toenemen. Douglas zal daar in de toekomst voor een steeds groter gedeelte aan bijdragen. Onze leverancier haalt een overgroot deel van zijn hout van Nederlandse bodem.

 

oak

Veranda van hout

De mogelijkheden zijn enorm. Elke veranda of overkapping wordt ter plaatse gezaagd en gemonteerd. Elke veranda of overkapping is daarom uniek en maatwerk. Alle blinde verbindingen worden geschroefd, niet gespijkerd.

 

Als dakbedekking heeft u keuze uit o.a.
– Houten dakbeschot met daksingels.
– Dakpanplaten (in vele kleuren leverbaar)
– Polycarbonaatplaten

apricot-leaf

Aluminium overkapping

De overkappingen zijn te verkrijgen in vele verschillende uitvoeringen.  De fabrikant geeft 10 jaar garantie op de overkapping.

 

– Maten: Er zijn standaard maten verkrijgbaar. Vanaf 300 cm breed x 150 cm.  Oplopend per 50 cm tot maximaal 700 cm breed x 350 cm. Wilt u een overkapping in een afwijkende maat, dan kan het voor u op maat gemaakt worden.
– Kleur: Overkappingen worden standaard geleverd in kleuren RAL 9001 (crème wit) of RAL 7016 (antraciet). Andere RAL kleuren zijn tegen geringe meerprijs leverbaar.
– Keuze uit meerdere kleuren kunststof dakplaten (polycarbonaatplaten)
– Keuze uit een halfronde of klassieke gootlijst in bijv. melkwit (opaal) of helder.
– Verlichting: Halogeen of LED verlichting.

Een veranda op maat, plaatsen en voordelig leasen met een vooraf afgesproken overnamebedrag. Zo heeft u nergens meer omkijken naar en zorgen wij voor alles.

 

Lees meer!

Ook het hele jaar door optimaal genieten?!

Neem contact op met  Nick 06-41 72 17 73.
Wij helpen u graag verder! kijk ook eens op onze andere pagina: jouw douglas specialist